Сауна парк

Галерия снимки

Сауна парк

Сауна паркът на Уелнес Център Витоша включва  Финладска сауна, Инфраред сауна, Билкова сауна, Парна баня и контрастен басейн. 

Във ВИТОША Парк Хотел са създадени перфектни условия за една пълноценна модерна термотерапия. Помещението е проектирано със специална грижа към деликатните нужди на човешкото тяло в условията на висока температура и влажност на въздуха. Архитектурата позволява дискретност и удобство при преминаване в зоните за охлаждащи паузи и контрастен басейн.
Многобройни са положителните ефекти от въздействието на сауната, но ако се колебаете в преценката си или желаете да постигнете най-добрия резултат, според Вашите индивидуални физически особености, ние Ви предлагаме професионалната помощ на специалистите в Wellness центъра.     

ИНФРАЧЕРВЕНАТА САУНА  е помещение, в което тялото се нагрява от  излъчващите топлина инфрачервени панели. Инфрачервените лъчи проникват на няколко сантиметра под кожата и предизвикват освобождаване на голямо количество топлинна енергия, която се разпределя равномерно в тялото и то започва да се поти обилно, без да се затрудняват функциите на белия дроб и сърцето. По-ниската температура е в резултат от това, че само 20% от лъченията нагряват въздуха, а другите 80% се използват за загряване на тялото.Благодарение на ускореното потоотделяне се възстановяват и балансират функциите на потните жлези, изхвърлят се шлаки и токсини, подобрява се кръвообръщението и лимфоотока, ускорява се разграждането на мастните депа.Инфрачервената сауна е подходяща за хора с ниско или високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, артрит и ревматизъм.Препоръчително време за престой- 20-30 минути, без необходимост от излизане за охлаждане.
БИЛКОВАТА САУНА е разновидност на финландската сауна, но с по- ниска температура – 60°C и относителна влажност на въздуха между 30 – 40%, което я прави много подходяща за хора, които не могат да издържат на високи температури. Използва се подбран микс от билки, треви и иглолистни клонки, които се поставят върху специална решетка на електрическа печка, през която преминава пара и топлина, като по този начин се освобождават съдържащите се в тях полезни вещества- всеки клиент ще се наслади на естествена инхалация на сухи билки. Тялото се загравя постепенно в един идеален био климат, който действа благоприятно на нервната и кръвоносната система, стимулира пречистването на кожата, дихателните пътища и спомага премахването на токсините. Престоят в билковата сауна елиминира насъбрания стрес от ежедневието и оставя чувство за отпочиналост и приятни ароматни усещания. Препоръчителното време за престой е 20 -30 мин. с няколко почивки между влизанията.  ПАРНА БАНЯ
От древни времена елитът на развитите общества има едно специално любимо място, превърнато в сакрален храм за тялото. В неговата чудодейна сила е скрит вълшебния ключ към младостта, кадифената кожа и пълното възстановяване на плът и дух. 
Парната баня на ВИТОША Парк Хотел е изпълнена по класически технологии в традиционния архитектурен стил за тези помещения, но се отличава с авторски детайли в интериора и модерно многофункционално оборудване. Специалната климатизация и система от множество дюзи, които овлажняват и ароматизират въздуха, създават идеалния микроклимат за регенерация. Лечебната влага извлича по уникален начин токсините и напрежението в дълбочина, активира кръвообръщението и притока на кислород. Действа противовъзпалително и болкоуспокояващо. 

За информация тел. 02/816 87 77 или e-mail.

Уважаеми гости,

Сауна паркът не може да се ползва:

  • От бременни и деца до 10 годишна възраст;
  • След хранене, употреба на алкохол и упойващи вещества.